Meldert


Ik ‘heb iets’ met Meldert.  Altijd al gehad.  Is het zijn landschap ?  Of zijn het de mensen ? Het doet er niet toe.  Ik heb altijd al een boon voor Meldert gehad.
Zelf ben ik een ‘nieuwe Hoegaardier’, maar als kind was ik altijd al blij als ik op de boerderij van mijn overgrootvader ('de nieuwe boer') in de Meerstraat mocht gaan spelen (Hof ter Mere).  
Sinds ik zelf in Hoegaarden woon, ben ik Meldert nog meer gaan waarderen.

Mijn tips voor trips in Meldert
 :

- de donjon
- Meldert Bos
- de prachtige Ermelindiskerk en kapel
- de terrasjes van de Meldertse horeca

-de Mene- en jordaanwandeling.


Meldert Leeft! Dat hebben ze tot in Hoegaarden begrepen.  De activiteiten in het Pinksterweekend waren top!
Meldert heeft 4 horecazaken (ik ben fan van alle 4 !).

Voor ‘leven’ zorgen, dat doen ook de Boskabouters, de kleuters van het minischooltje.

De KLJ-lokalen zijn brandveilig gemaakt.  Er is een voetbalclub.   De voetbalkantine wordt ook door Okra gebruikt.

De ruilverkaveling nodigt nog meer dan vroeger uit tot wandelen en en fietsen.  Het luik erfgoed en toerisme in de ruilverkaveling is voor de volgende jaren.  Ik heb er al heel wat ideeën rond. 
  


Ik ben erg blij met de nieuwe fietspaden tussen Meldert en Oorbeek (Waversesteenweg).  Nog meer blij dat we volgend jaar de dorpskern aanpassen en verkeersveiliger zullen maken.  
De dorpskern in Meldert wordt heringericht.   Er zal aandacht zijn voor rustige hoekjes en begroening.  Een speeltuintje is er al, net als een oplaadpunt voor electrische auto's.   Het plein zal een ontmoetingsplaats worden, waar ouders rustig met hun kinderen kunnen gaan wandelen of een terrasje doen.

Dankzij het beheersplan erfgoed (voor de dorpskern) zullen eigenaars grotere rechtszekerheid hebben op vlak van stedenbouw én ze kunnen subsidies krijgen voor verbouwingswerken.

Leven als God in Meldert….  We doen het.  Jong en oud,  geboren in Meldert of inwijkeling, …. In Meldert zijn we fier op ons dorp.