Outgaarden


Outgaarden...voor mij de meest nabije en meest intrigerende deelgemeente.  Sinds de fietsoversteek over de N-weg is Outgaarden wel heel dicht bij de Bleystraat gekomen.  Fijn ! Vele Outgaardiers (vooral scholieren) fietsen dagelijks voorbij mijn deur.  Ik ben hun grootste supporters.  Als ik thuis ben, slaan we al snel een praatje.  Vele van hen zijn ook zwerfvuilmeter of peter... de helden van de openbare ruimte....

De pastorietuin is één van de mooiste plekjes van de gemeente.  Het speeltuintje is een mooie ontmoetingsplek voor mensen met (klein)kinderen.  Zowel de kerk als de pastorie moeten aangepakt worden.  Van de pastorie moeten we een dorpshuis maken, waar mensen wekelijks een pintje komen drinken.
Dankzij het RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) is er nieuwe (zachte) recreatie mogelijk op de oude site van de voetbal.
De plannen voor de gescheiden fietspaden zijn klaar.  Hopelijk raakt alles administratief snel rond.  Het is dringend nodig.  De verkeersveiligheid kan daar nog serieus verhogen.

Outgaarden heeft vele geheimen. Een rijke geschiedenis...

o Wist je dat Outgaarden in 1693 een gehucht was van Hakendover ?
o Wist je dat oudere mensen van Outgaarden nog weten dat er in de huidige Kerkstraat vroeger 31 handelszaken waren, waarvan 10 cafés?
o Wist je dat er al in 1402 heel wat wijn verbouwd werd in Outgaarden? En dat er vroeger veel brouwerijen waren ?
o En dat Outgaarden elektriciteit had voor dat Hoegaarden er had?