Toerisme en Erfgoed

Hoegaarden staat op de toeristische kaart : bier, holle wegen, het landschap, ons rijk verleden....  Voor mij is de bevoegdheid toerisme en erfgoed veel meer dan gewoon schepen zijn.  Het is een passie. 
Iedereen ambassadeur, dat was het opzet.   We zijn er in geslaagd.  We hebben 13 greeters, inwoners die gratis en voor niets toeristen en geïnteresseerden de mooiste plekjes laten zien.  Een hele prestatie.  Het greeterproject komt overgewaaid van New York en we staan als kleine gemeente geregistreerd naast de grote internationale steden.  
'Start to Hoegaarden', het was een schot in de roos.  Eind van dit jaar is elke deelgemeente aan bod gekomen.  Volgend jaar wordt dit herhaald.  Dit jaar heb ik nog, samen met een heleboel vrijwilligers, het bierboekje 'Hoegaarden the place to be(er)' geschreven.  Het is aan herdruk toe, net als de toeristische brochure die nog maar een paar maand oud is.  Hoegaardiers zijn dol op hun gemeente, zij zijn de beste promomakers... wat wil je nog meer als schepen van toerisme.
Het nieuwe bloesemkunstwerk, onze pallox, op de fietsroute, is een baken waar we zeer fier op zijn. 

Toerisme is een bevoegdheid waar ik heel wat vriendschappen aan overhoud en waar ik nog onuitputtelijk veel plannen voor heb.  Vanzelfsprekend hoop ik de volgende 6 jaar dit werk te kunnen verder zetten.