Pagina's

maandag 1 augustus 2011

Hoegaarden festivalt ... met herbruikbare bekers

Festivals kunnen leuk zijn, maar kunnen ongelooflijk veel afval met zich meebrengen.  Omwille van veiligheidsredenen is het (in alle gemeenten) verboden om drank in glazen te schenken.  De meeste festivals gebruiken dan wegwerpplastiekbekers, met afvalbergen als gevolg. 
NIET IN HOEGAARDEN.  De twee festivals die ons kleine dorp rijk is (Paenhuys Parkhappening en Voices), gebruiken HERBRUIKBARE bekers.  Dit zijn bekers die opnieuw moeten ingeleverd worden bij de drankenstand en herbruikt.
Mooi zo.  Ik zou eerlijk gezegd de afvalberg van sommige festivals in de regio niet willen zien.  Nochtans lijkt mij ons systeem ook in grotere steden perfect haalbaar.  De inrichters hebben gewoon wat organisatorische creativiteit nodig.
Hoegaarden heeft zelfs eigen bekers met het logo van Hoegaarden op.  Het enige nadeel is dat ze soms gepikt worden, gewoon omdat er Hoegaarden opstaat. (Het worden collector's items...)
Heb je een evenementje waarop je deze bekers wil gebruiken : neem contact op met onze milieudienst.
Op de foto : niet alleen bruikbaar voor  bier of frisdrank, ook wijn gaat perfect.  In deze glazen zit de kapittelwijn, gemaakt door Geert Clement, vorig jaar geschonken op het compostela-evenement.