Pagina's

woensdag 18 januari 2017

Samen aftellen naar Palmzondag 9 april !!

Het was weer gezellig voorbereiden met het apostelgenootschap gisteren op het gemeentehuis.  De keuze voor de bevlagging van het parcours werd gemaakt en ook de andere acties ter promotie van dit feest der feesten werden overlopen.
Op de plantenmarkt (2 april) zullen de apostelen om 14 u de apostelbloemen planten.  Aan de voet van de apostelboom.   Er zal op de plantenmarkt ook geflyerd worden voor Palmzondag.
Aan de Hoegaardse handelaars zal gevraagd worden om op Palmzondag het uitstalraam te pimpen in het thema van Palmzondag.  De mooiste wint een prijs.
Inwoners worden gestimuleerd om de palmzondagaffiche die in het volgend infoblad zit, voor hun venster te hangen.  Je kan ook een leuke foto van jezelf met de affiche maken en inzenden of posten op de facebookpagina die zal aangemaakt worden.  Ook hier wint de leukste een prijs.  De apostelen zijn de jury.  De digitale kanalen van zowel de gemeente als van de apostelen (http://www.apostelen.be) zullen ingezet worden.  Ook de sociale media worden voor 100% ingezet.  Het promoteam Palmzondag (samengesteld op de cultuurraad) zal helpen bij flyeracties aan bijvoorbeeld scholen én zal op alle mogelijke manieren promo voeren voor Palmzondag. (Op de creativiteit staat geen rem voor dit nobele doel).
De leerkrachten van de scholen krijgen gerichte informatie over Palmzondag en ook de jeugdverenigingen worden expliciet uitgenodigd.
Vooral inwijkelingen en inwoners van deelgemeenten moeten Palmzondag nog beter leren kennen.  Daar willen we voluit op inzetten.  Voor de nieuwe inwoners hebben we nog iets speciaals in petto maar dat moeten we nog eerst in schepencollege bespreken.

Vanuit het schepencollege volgen we Palmzondag met twee schepenen op, kwestie van 'er ten volle tegenaan' te gaan.  Zelf heb ik de eer als schepen van erfgoed mij over dit prachtig stukje erfgoed te ontfermen.  Maar ook onze nieuwe schepen voor cultuur, Tom Groeseneken volgt dit mee op.  Hij is trouwens een beetje 'ervaringsdeskundige' : Apostel zijn zit bij hem in de familie (van vader op zoon) en hij is reserve apostel.

Neem zeker eens een kijkje op de website van de apostelen.  Hij wordt binnenkort bijgewerkt naar dit jaar, maar de historiek is nu al de moeite waard om te lezen.  www.apostelen.be.

En vanaf nu, als ik twitter, facebook of instagram over Palmzondag gebruik ik de hashtag #palmzondaghoegaarden.  Doe je mee?