Pagina's

vrijdag 7 april 2017

Hoegaardse greeters opgenomen in internationaal netwerk Global Greeters


'Iedereen ambassadeur', dat stond in het meerjarenplan van de toeristische dienst van Hoegaarden.
De 'greeterwerking' is een origineel instrument om dit te bereiken.
Greeters zijn inwoners die zo enthousiast zijn over hun dorp dat ze gratis bezoekers wat willen wegwijs maken en hen vertellen 'wat ze niet in de boekjes vinden'.  Originele verhalen bijvoorbeeld.
Greeters zijn ontstaan in New York.  Sinds deze week vind je ook Hoegaarden op het internationale netwerk. (Global Greeter Network).  We staan bij de nieuwe bestemmingen, naast Kiev en Kyoto, letterlijk op de wereldkaart dus.     Onze website wordt deze maand nog in het Nederlands gezet en aangevuld met de andere greeters (12 in totaal).   Omwille van de paasvakantie waren er verschillende greeters niet aanwezig voor de startvergadering.
De greeters zijn van 25 tot 73 jaar oud, van alle soort en pluim.  We hebben zelfs een 'greeter on wheels' die heel specifiek mensen in een rolstoel wegwijs maakt.
Als eerste opleidingsessie zullen we in groep op 7 mei de historische bierwandeling doen.  En we 'leiden elkaar op' door mekaar anekdotes te vertellen. 
Met dank aan onze onzichtbare communicatievrijwilliger/webmaster die ook de contacten internationaal verzorgd heeft, onze website heeft ontworpen én compatibel gemaakt met het Global Greeter Network.

Onze eigen website moet nog aangevuld worden én in het Nederlands gezet.   Tot nu toe hebben we moeten focussen op het protocol om opgenomen te worden op de internationale website. 
http://globalgreeternetwork.info/

Welke plannen we met de Hoegaardiers zelf hebben, dat lees je binnenkort.