Pagina's

maandag 10 juli 2017

Onze carpoolparking en zijn sluikstort, is er een oplossing in de maak ?

Het blijft maar sluikstorten op de carpoolparking van het gewest.   Vanavond maak ik van het bezoek van de minister van mobiliteit gebruik om via politieke weg dit issue nogmaals aan te kaarten.  Temeer omdat ik nooit echt antwoord heb gehad na mijn mail aan zijn kabinet hierover.

De eerlijkheid, als je iets via politieke weg aankaart, gebiedt wel dat je toch ook eerst de administratie (het ministerie) hoort hierover.
Gebeld naar onze contactpersoon op de administratie dus.  Vooral omdat we ook van hen nog geen antwoord hadden gekregen op onze brief aan hen met de vraag om een paar preventieve maatregelen te nemen :

Een behulpzame dame stond mij te woord. Ze was op de hoogte van de brief. De behandeling werd doorgestuurd naar hun dienst in Halle, waar de bevoegde ambtenaren voor de carpoolparkings zetelen.
Het blijkt een hot item te zijn en heel veel carpoolparkings kampen met hetzelfde probleem. Volgens haar in Aarschot nog erger. 
Het gewest zou een groot actieplan uitrollen (maar je weet, met het gewest moet je veel geduld hebben!). Het actieplan omvat de herinrichting van de parkings opdat men zich niet meer achter struiken kan verstoppen.
Onze vraag voor camera's, daar zijn ze niet zo geweldig enthousiast over.  (nvdr. wij gaan hier als gemeente nochtans blijven op aandringen).

Wat de containers betreft, mijn suggestie om ze te vervangen door kleinere vuilbakjes met kleine gaten : dat zou niet gaan omdat de aannemer die op camion kiepert. Moet automatisch kunnen. 
Wat ze hier in Hoegaarden ook regelmatig doen : undercover handhaving. Maar net dan geen sluikstort natuurlijk.
Wordt vervolgd. Straks aandringen bij minister tot spoed en zeggen dat we kandidaat zijn voor testcase.