Pagina's

maandag 14 februari 2011

Satellietwagen Radio 2 in Outgaarden

Heel wat bekijks vandaag in het anders zo rustige Outgaarden.  Radio 2 was speciaal van Brussel afgezakt om de woordvoerder van de actiegroep tegen de windmolens en de schepen van Leefmilieu van Hoegaarden samen te interviewen, voor de kerk van Outgaarden.  Het interview moest even stilgelegd worden omwille van het lawaai van de klokken om half 11 (kwestie van je de sfeer te schetsen...).
Wat is de mening van de schepen van Leefmilieu, dat wilden ze weten.
 Dat is moeilijk te zeggen VOOR het openbaar onderzoek afgesloten is.  Wij moeten de bezwaren afwachten en bestuderen en dan als een goede huisvader ons advies geven.
Ik ben een grote voorstander van groene energie (mits eerst energie te besparen).  Anderzijds vind ik het wel een zeer spijtige zaak dat de gemeente in maart moet advies geven, rekening houdend met het huidig windplan, terwijl de Vlaamse ministers zelf toegeven dat het geen goed windplan is en... nog een jaar nodig hebben om het eens te worden over een nieuw !  Hopelijk steken Muyters, Schauvliege en Vandenbossche een tandje bij en komt er snel een Vlaams windplan met duidelijkere regelgeving (ook over de hoogte van de turbines, enzovoort....).