Pagina's

vrijdag 9 mei 2014

Hoegaarden pakt opnieuw uit met haar stenen

The Stones van Hoegaarden, we zijn er fier op.  Het is een echt streekproduct.  Kwartsiet en vooral Gobertange, dat zijn onze paradestenen.  We hebben er al eens een zeer interessante vertelavond rond gehad in het Nieuwshuys.  Het café barstte toen letterlijk uit haar voegen.  In de streek van Zuid-Hageland komt echter ook nog een andere steen voor, namelijk de tuffeau van Lincent.

Ons Regionaal Landschap heeft, met steun van Leader (Europees Platteland) een stenenfietsroute ontwikkeld voor de streek (niet alleen Hoegaarden).  Maar omdat Hoegaarden zo'n stenenparadijs is (denk maar aan Zoutleeuw die zo graag 2 monolieten van Hoegaarden wou , zie vorige berichten), zal de startplaats van de fietsroute in Hoegaarden zijn.  En... zal je in de Tuinen een soort 'stenentuin' kunnen bewonderen, een uitstalling van de stenen van de streek.
Eigenlijk mag ik er nog niets van vertellen, want de persconferentie van de initiatiefnemers is maar in juni.   Maar ik wou mijn trouwe lezers dit toch niet onthouden....