Pagina's

maandag 7 juli 2014

Kind en Gezin reageert op mijn blog

Leuk om te weten dat mijn blog tot in Brussel wordt gelezen.  Door de programma-manager van het Huis van het Kind dan nog wel.  Hij heeft goed nieuws voor Hoegaarden.  In tegenstelling tot wat we tot nu toe dachten, zou ook Hoegaarden een (virtueel) huis van het kind kunnen oprichten.  Tot nu toe waren we in de mening dat dat alleen maar kon als je een consultatiebureau op je grondgebied had.  Hier komt de uitleg van Wannes, de geestelijke vader van het Huis van het Kind :  Er is een amendement op het decreet gekomen waardoor het wél mogelijk is om een Huis van het Kind in te richten in gemeenten waar er fysisch geen consultatiebureau gelegen is.  Wél moet er samenwerking zijn met het consultatiebureau in de buurt waar de bevolking van Hoegaarden naartoe gaat'.
Persoonlijke opmerking : Leuk om te horen, zeker voor de kleine gemeenten.
Zelf geloof ik heel sterk in de Huizen van het Kind omdat het het bestaand aanbod rond jonge kinderen en gezinnen coördineert en versterkt.  Het Huis van het Kind bestaat alleen maar dankzij de partners die aan opvoedingsondersteuning doen, zoals bijvoorbeeld bij ons De Gezinsbond, Kinderopvang, de Bib met het programma rond taalstimulering, de oudercomité's, maar ook actoren van buiten Hoegaarden zoals het CKG, de CLB's enz.

In alle geval, wat Wannes zegt over de sociale media, kan ik alleen maar bevestigen : Zo zie je maar dat sociale media een invloed kunnen hebben op de beleidsvoering.