Pagina's

dinsdag 22 december 2015

Hoegaardiers zijn de dupe van een wilde staking bij Ecowerf

Het gemeentebestuur van Hoegaarden betreurt het feit dat Ecowerf geen oplossing had voor het ophalen van het restafval tijdens de komende dagen.  Op de volgende Raad van Bestuur zal de directie hierover geïnterpelleerd worden.  Als gemeentebestuur hebben wij verschillende alternatieve voorstellen geformuleerd, maar zij zijn niet weerhouden. Volgend bericht komt op de gemeentelijke website :

 Probleem afvalophaling door Ecowerf

Wegens een spontane staking bij het personeel van EcoWerf vandaag, dinsdag 22 december 2015, heeft er in onder andere in Hoegaarden geen afvalinzameling plaatsgevonden. De containerparken waren geopend volgens de normale openingsuren.

Omdat er tijdens de eindejaarsperiode reeds inhaalinzamelingen doorgaan voor de 2 feestdagen die op een weekdag vallen, is volgens Ecowerf een extra inhaalinzameling voor deze stakingsdag helaas niet mogelijk. EcoWerf heeft dat zo toegezegd om de sociale vrede te herstellen.

EcoWerf hoopt op het begrip van de gemeenten en hun inwoners.   Het gemeentebestuur van Hoegaarden betreurt het feit dat er geen andere oplossing kon gevonden worden voor haar inwoners.

Ecowerf verspreidt volgende praktische info :

Werd je afval niet opgehaald? Neem het terug binnen en hou het bij tot de volgende inzameling vermeld op de afvalkalender. Afval dat aan de straatkant blijft staan, zorgt voor overlast. Het wordt beschouwd als sluikstorten en kan beboet worden.

Extra info in verband met de volgende inzameling:

Huisvuil (Geetbets, Hoegaarden)
Inwoners van Geetbets en Hoegaarden kunnen op dinsdag 5 januari 2016 eenmalig extra zakken aanbieden naast hun huisvuilcontainer, zonder de DifTar-dienst op voorhand te verwittigen.
Let er wel op dat elke extra zak die je naast de container plaatst, ook in de container past (maximum formaat van een zak: 60 liter). Zo kan de lader je afval wegen. Je betaalt maar voor 1 aanbieding.