Pagina's

dinsdag 29 december 2009

Jaaroverzicht 2009, leefmilieu

Belgerinkel naar school was weer een voltreffer. Leerlingen van de twee Hoegaardse lagere scholen werden als beloning voor hun fietswerk door de milieudienst getrakteerd op een duurzame kinderreceptie in De Tuinen. Beleidsmakers en aannemers uit Oekraïne werden in 2009 door de milieudienst ontvangen in Hoegaarden. Zij wilden weten hoe wij als gemeente energiebesparende maatregelen nemen voor onze nieuwe overheidsgebouwen. Ze waren erg geïnteresseerd, maar hadden NOG meer interesse voor de brouwerij. In plaats van een groepsfoto bij de zonneboiler op het dak van het gemeentehuis, verkozen ze een foto met zicht op de brouwerij. Zonnepanelen zijn nog nooit zo populair geweest ! Ongeveer elk schepencollege was er een toekenning van de gemeentelijke premie voor de installatie van zonnepanelen. De milieudienst heeft in het najaar nog een info-avond over hernieuwbare energie gehouden.
Particulieren konden inschrijven voor een (gratis) energiescan van hun woning door de energiesnoeiers. Ze zijn volop aan het snoeien momenteel. Bij mij komen ze in januari langs. Minister van milieu Joke Schauvliege kwam op uitnodiging van Inbo het akkervogelboek voorstellen. Hoegaarden is een echte akkervogelbiotoop.
De Tuinen hadden voor de week van het bos voor de allereerste keer een programma voor de lagere school in elkaar gestoken, met boomspiegeltjes en gepofte kastanjes.
Foto : scholieren verwarmen hun handjes aan de kastanjes tijdens de week van het bos in De Tuinen.