Pagina's

woensdag 14 september 2011

Volgende week bezoek uit Bretagne in Hoegaarden

 
Incourt, een van de gemeentes uit Hesbaye, is pas verzusterd met Puherlin, een klein dorp in Bretagne (Morbihan).  Puherlin telt 1300 inwoners (een erg groeiende gemeente, want een paar jaar voordien waren het er maar 1100).
J. Tordoire, de schepen van toerisme van Incourt ontvangt een hele delegatie uit Puherlin : burgemeester, gemeenteraadsleden en gevolg, allemaal komen ze afgezakt naar Incourt, van waaruit ze uitstappen naar de mooiste plekjes van de regio doen.  Vanzelfsprekend hoort Hoegaarden daarbij.  Ze wilden maandag de brouwerij bezoeken, maar 't Wit Gebrouw is dicht op maandag.  Gelukkig zit er ook nog een andere brouwerij in ons Hoegaards toeristisch gamma.  De ganse bende zal de huisbrouwerij 't Nieuwhuys bezoeken (en uitgebreid de bieren degusteren).  Vanzelfsprekend komen ze ons ook groeten op het gemeentehuis.  Ik ga het verhaal vertellen van onze 39 brouwerijen in de 18de eeuw (op een inwonersaantal van 2000).
Op de foto rechts : De Bretoense zustergemeente van Incourt is zo klein dat ze wel erg creatief moeten zijn.  In plaats van een winkel hebben ze 'une épicerie ambulante'.