Pagina's

woensdag 13 juni 2012

Info-avond herbruikbare luiers, morgen 14 juni


Infoavond herbruikbare luiers

Gratis infoavond:
  • Wat: gratis info en tips over herbruikbare luiers
  • Wanneer: donderdag 14 juni 2012 om 20.00 uur
  • Waar: EcoWerf, Aarschotsesteenweg 210, 3012 Leuven (Wilsele)
  • Meer info: 016/28 43 43 (vooraf inschrijven is niet nodig)
De tijd dat herbruikbare luiers gelijk stonden aan gepruts met oude katoenen doeken en veiligheidsspelden is lang voorbij. Tegenwoordig zijn katoenen luiers een synoniem voor comfort, financiële voordelen en milieuvriendelijkheid.
Baby’s voetafdruk
Baby met herbruikbare luierElke baby verbruikt 7 tot 8 bomen en honderden liters water voor de productie van papier voor wegwerpluiers. Over de hele luierperiode vergroot elke baby de afvalberg hierdoor met 1.400 kg. In Vlaanderen alleen al worden jaarlijks ongeveer 70.000 ton wegwerpluiers verbrand. Kleine babyvoetjes zorgen dus voor een grote ecologische voetafdruk.
Wasbare luiers zorgen voor minder afval, minder energieverbruik en minder CO2-uitstoot dan wegwerpluiers. En ondanks het wassen van de luiers, is de milieubalans positief.
Mama en papa’s portemonnee
Ondanks de grotere financiële kost bij de aankoop van de wasbare luiers bespaar je toch ongeveer 600 euro bij je eerste kind. Je produceert minder afval en zet minder vuilzakken aan de deur. Bovendien geven heel wat gemeenten en steden een subsidie voor de aankoop van deze luiers.
Win!
EcoWerf verloot een luieremmer en 2 kortingsbonnen ter waarde van 20 euro van Doekjes en broekjes. Alleen de aanwezigen op de infoavond komen in aanmerkingen voor deze prijzen. Vooraf inschrijven is niet nodig.

HOEGAARDEN GEEFT SUBSIDIES VOOR GEBRUIK HERBRUIKBARE LUIERS

MEER INFO OP DE MILIEUDIENST