Pagina's

vrijdag 29 november 2013

Vlaamse regering verhoogt premie voor muur- en gevelisolatie

Beslissing van vandaag van de Vlaamse regering :

De nieuwe gecombineerde premie is een aanvulling op de bestaande premie voor muurisolatie en de premie voor hoogrendemensglas. Vandaag is er een premie van zes euro per vierkante meter voor wie zijn spouwmuur laat vullen met isolerend materiaal en een premie van 15 euro per vierkante meter voor wie een buitenmuur bekleedt met gevelisolatie. Daarnaast is er een premie van 12 euro per vierkante meter voor de vervanging van enkel glas door hoogrendementsglas en een premie van 15 euro per vierkante meter voor de vervanging van dubbel glas door hoogrendementsglas.

In de praktijk is het echter vaak zo dat wie zijn muur isoleert daarna niet snel meer aan de vervanging van de ramen begint. En omgekeerd: eens er nieuwe ramen geplaatst zijn, wordt de isolatie van de muur uitgesteld of vergeten. Nochtans kan er veel meer energie bespaard worden als volledige muurdelen in één keer worden aangepakt. Door een hogere premie in te voeren voor wie de beide investeringen in één keer doet, wil de Vlaamse regering een totaalaanpak stimuleren.

Concreet zal de premie voor de vervanging van enkel glas worden opgetrokken tot 48 euro per vierkante meter, met een plafond van 1.680 euro, en de premie voor de vervanging van dubbel glas tot 60 euro per vierkante meter, met een plafond van 2.100 euro.