Pagina's

woensdag 17 juni 2015

Noteer nu al : zonnekijkdag in Hoegaarden

Zonnekijken in de Tuinen van Hoegaarden

 
Op 5 juli kan je overal in Vlaanderen bij zonnig weer naar de zon kijken. Ook in de Tuinen van Hoegaarden vind je een waarnemingspost van VVS CAPELLA. Gratis en doorlopend Speciale zonnekijkers laten je onze ster in al zijn glorie zien, met de mooiste zonnevlekken. Het is gevaarlijk onbeschermd in de zon te kijken. Check vooraf de website www.vvscapella.be of de activiteit doorgaat (ivm het weer)
Waar
De Tuinen van Hoegaarden, Houtmarkt 1, 3320 Hoegaarden
Wanneer
zo 05/07/15 van 13:00 tot 17:00
Organisator
VVS CAPELLA HOEGAARDEN
Prijs
€ 0
Contact
website: http://www.vvscapella.be, http://www.zonnekijkdag.be, http://www.detuinenvanhoegaarden.be
Uitgebreide infotekst
Naar de zon kijken is fantastisch maar ook gevaarlijk.... kijk nooit zonder de juiste hulpmiddelen naar de zon! Op 6 juli krijg je de kans om gratis en doorlopend - niet alleen het prachtige domein van de Tuinen van Hoegaarden te bezoeken, maar bij zonnig weer ook nog eens de fenomenen op onze zon te observeren.
Capella stelt daarvoor verschillende aangepaste telescopen op in de Tuinen (bij zonnig weer). Onder deskundige begeleiding kom je alles te weten over onze eigen dagster.
Deze activiteit is ook geschikt voor kinderen. De Tuinen zijn vrij toegankelijk en beschikken over een ruim zonneterras en een kleine speeltuin.
Bron