Pagina's

donderdag 1 oktober 2015

aangepast windplan E40 online - Reactie 1

http://www.windparke40.be/inplanting/
De projectontwikkelaar heeft wel rekening gehouden met opmerkingen van buurtbewoners tijdens inspraakronde.  En dus een aantal turbines geschrapt.  MAAR ze maken ze wel 50 meter hoger.  Slagschaduw enz per molen reikt dan natuurlijk verder per molen dan berekend voor inspraakronde (trouwens : geen rekening gehouden met reliëf, de slagschaduw reikt veel verder). Vreemde vorm van inspraak vind ik dat van Elicio.... Dat is hetzelfde als dat je dochter vraagt : 'mag ik een toertje met je auto doen'? Je zegt 'ja' en ze rijdt ermee naar het zuiden van Frankrijk.  Dan zou ik ook 'not amused' zijn.  Je zegt ja op appelen en ze maken er ja op peren van...
Het is weliswaar na de kennisgevingsnota MER dat Vlaanderen zelf gesuggereerd heeft om hogere turbines te zetten, maar de manier waarop dit nu verloopt vind ik een valse vorm van inspraak.

En hoe past dit windpark binnen ons klimaatplan ?  Eigenlijk niet echt. Wij zouden in ons klimaatplan kleine groene-energie initiatieven onderzoeken, met inspraak en misschien zelfs mede-eigenaarschap van inwoners.