Pagina's

zondag 11 oktober 2015

Drukke agenda deze week - Veel klimaatplan op de agenda

Maandag is het dag van de onthaalouder en kinderbegeleider.  In heel Vlaanderen hangt Landelijke Kinderopvang de vlag uit.  'Met vlag en wimpel', zo heet de actie.  We vragen aandacht voor het beroep van onthaalouder en kinderbegeleider.  Met de actie hopen we ook aan de mouw van de overheid te trekken opdat ze het kind (en niet de financiën) centraal zetten in de opvang.
Je ziet de vlagjes ook hangen aan de kiosk van Hoegaarden.
Maandagnamiddag op het gemeentehuis.  We krijgen bezoek van een medewerker van een andere gemeente om eens van gedachten te wisselen over een actie die we plannen in het kader van het klimaatplan.  's Avonds schepencollege.
Dinsdag moet ik eigenlijk op een stuurgroep in het Pajottenland zijn, maar dat zal mij niet lukken wegens te druk.  In de namiddag wat vergaderingen en 's avonds gemeenteraad.  U bent welkom om 20 u.
Woensdagvoormiddag naar het gemeentehuis. In de namiddag een bespreking over een mogelijk mooi initiatief rond kinderopvang in Hoegaarden.  's Avonds werkgroep Klimaatplan op het gemeentehuis.
Donderdag komt de windontwikkelaar Storm/Elicio op bezoek.  Eigenlijk worden ze op het matje geroepen, want we zijn niet tevreden.  Eerst een inspraakronde voor windturbines van 150 meter en ineens worden er van 200 meter ingetekend, dat was niet de afspraak.  Laten we zeggen dat het schepencollege op zijn minst 'verbolgen' is en zich bedrogen voelt.  In de namiddag vertrek ik naar Beersel waar ik voor het werk een persconferentie heb. Het onderwerp is een nieuw project ter bestrijding van kinderarmoede.  Mogelijks kan het project ook ooit in Hoegaarden 'uitgerold' worden, zo zegt men dat bij projecten.  De timing van de lancering van het nieuwe project is niet toevallig, het is volgende zaterdag Dag tegen Armoede.
Vrijdag ganse dag vergadering en vrijdagavond hoop ik met mijn huisgenoten (of toch met een deel van hen) een spaghettike in 't Nieuwhuys te kunnen gaan eten