Pagina's

donderdag 10 maart 2016

Hoe zit dat nu in elkaar met die herbestemming van de voetbalterreinen in Outgaarden ?

De site van de voetbal is momenteel volledig recreatiegebied.  Nu de voetbal er weg gaat, moet de gemeente zich als een goede huisvader/moeder bezinnen over 'wat nu'?
Eén van de ruimtelijke planningsinstrumenten die we hiervoor hebben is het opmaken van een RUP.  Een RUP is een Ruimtelijk Uitvoeringsplan.
Het grootste gedeelte van het domein (weg van de straatkant) zal recreatie blijven, dat kon je in de pers al lezen.  Welke vorm van recreatie het wordt, dat zal afhankelijk zijn van de nood van actoren in recreatie.  Nadat de gemeente een open oproep gedaan heeft, zullen we zien welke deze nood is.
 Het stuk van het terrein vooraan (aan de straatkant), daarvoor wordt overwogen om een RUP tot omvorming naar woongebied te maken.  Na de omvorming zouden er dan één à twee woningen kunnen gebouwd worden.  Het terrein is nu reeds ontsluitbaar voor recreatie langs een andere kant.
Maar natuurlijk, het opmaken van een RUP, dat duurt wel even.  Langer dan het aanleggen van een kunstgrasveld, zoveel is zeker.
Bij het opmaken van een RUP hoort trouwens ook altijd een openbaar onderzoek.  Met andere woorden, iedereen kan zijn zegje doen vooraf.