Pagina's

donderdag 30 juni 2016

Roze zak EcoWerf voor inzameling zachte plastics komt eraan, maar later dan verwacht

De roze zak voor inzameling van zachte plastics in de regio EcoWerf (Oost Vlaams-Brabant) zal vanaf 8 juli te koop zijn op de verkoopplaatsen van de pmd-zakken en op de EcoWerf-containerparken. De roze zak komt er dus aan, maar later dan verwacht.

EcoWerf communiceerde eerder aan haar inwoners dat vanaf 1 juli alle harde en zachte plastics welkom zijn op het containerpark. De harde plastics (zoals wasmanden, tuinstoelen, buizen …), die los aangeleverd worden, kunnen inwoners effectief vanaf 1 juli aanleveren op hun EcoWerf-containerpark. Voor de zachte plastics (zakjes, blisters, plastic potjes, klein speelgoed …) die enkel verpakt in een roze zak mogen aangeleverd worden, is het dus nog even wachten op de roze zak.

De leverancier van de zakken haalt de vooropgestelde leverdatum niet, waardoor de zakken niet tijdig bij de verkooppunten geraken. Hierdoor zien we ons genoodzaakt de start van de inzameling van de zachte plastics een week uit te stellen.” Aldus Peter Standaert, algemeen directeur bij EcoWerf.

EcoWerf verdeelde deze week in meerdere gemeenten al folders over de start van deze nieuwe inzameling op haar containerparken. Door plastics te recycleren, hoopt EcoWerf op een jaarlijkse daling van meer dan 2.000 ton CO2 – uitstoot.
 
Persoonlijke opmerking : spijtig dat Ecowerf niet kon wachten tot september, dan had alles netjes verlopen en hadden we kunnen communiceren via ons Infoblad. 
Zoals geweten kan je deze roze zakken alleen kwijt op het containerpark.  Ook dat betreuren we.  De daling van 2000 ton C02-uitstoot wordt wel voor een gedeelte teniet gedaan als je met je zak naar het containerpark rijdt.