Pagina's

dinsdag 10 mei 2011

Wie zijn afval verbrandt, is zelf de sigaar (2X)

Niet alleen sluikstorten gebeurt veel te veel in onze gemeente, ook sluikstoken is op sommige locaties in de gemeente een plaag.
Zoals je al kon lezen in het laatste Gemeentelijk Infoblad, en waarschijnlijk al lang wist, is het verboden om te sluikstoken.  Als de wijkagent je betrapt, hangt er een boete in de (vervuilde lucht).  Bovendien is stoken in open lucht kankerverwekkend :

Bij het verbranden in de open lucht komen dioxines vrij. Die nemen we hoofdzakelijk op via onze voeding. Door hun vetoplosbaarheid vinden we ze vooral in vetrijke dierlijke producten zoals vis, melk en andere zuivelproducten. Ze stapelen zich op in lichaamsvetten waardoor hun dosis stijgt naarmate we ouder worden.
Dioxine is waarschijnlijk een van de krachtigste en gevaarlijkste kankerverwekkers die in verschillende weefsels tumoren kan veroorzaken. Ook wordt de groei en ontwikkeling van kinderen er ernstig door verstoord. Bovendien versterken dioxines en andere kankerverwekkende stoffen elkaar wederzijds.

Wie sluikstookt is dus 2 keer de sigaar : boete + gezondheidsbedreiging.
En ... denk ook aan je buren.... de boete moet je zelf betalen, maar de gezondheidsbedreiging is ook voor je buren....  Zelf prijs ik mij gelukkig dat ik geen sluikstokende buren heb, maar het gebeurt nog veel te veel in Hoegaarden.  De wijkagenten houden een streng oogje in het zeil....