Pagina's

zondag 22 januari 2012

Activistische kunst, het is een avontuur...

Over de activistische kunstenaar Enca Caen, die onlangs in Hoegaarden is komen wonen had ik al een paar keer verteld.  Ook over (het beeld van) Lumumba, ook verhuisd naar Hoegaarden.
Ondertussen is het kunstwerk aan het reizen.  Momenteel staat het in het casino van Middelkerke (tijdelijk), met de bedoeling om nadien naar Brussel te gaan.
Maar... er rijst een probleem.  Eén of andere (mij onbekende) instantie eist dat het kunstwerk wordt aangepast vooraleer het naar Brussel komt.  De arm met de driekleur en de koningskop moeten er af, dit om de aanklacht tegen de staat wegens verantwoordelijkheid op de moord te minimaliseren.
De kunstenaar betreurt het 


Zelf ben ik helemaal niet bezig met Lumuba (ik heb al genoeg in Hoegaarden te doen...).  Maar ik vind het wel een boeiend proces om te volgen.... Eenmaal het activistische kunstwerk af is, begint de pret eigenlijk maar....


Foto : ik heb iets raars aan de hand met de foto van het kunstwerk.  Hij staat recht in mijn archief en gaat liggen in dit bericht.  Zou dat ook te maken hebben met het activistische karakter?????