Pagina's

maandag 27 augustus 2012

Hoegaardse muziekschool start in september met een Open Les


In september start de Hoegaardse muziekschool met het nieuwe schooljaar. Deze school is een initiatief van de gemeente Hoegaarden die aan kinderen de mogelijkheid biedt om op een kwaliteitsvolle manier muziek te leren.
De Hoegaardse muziekschool fungeert onder de vleugels van de Academie Regio Tienen, met filialen te Boutersem, Kortenaken, Tielt-Winge en Hoegaarden.
Het filiaal Hoegaarden bevindt zich in dienstencentrumDe Polder aan de Kloosterstraat, naast de buitenschoolse kinderopvang. Hier worden lessen gegeven van de afdeling muziek (noten lezen en uitvoeren) en woord (algemene verbale vorming).
De school staat open voor kinderen vanaf 8 jaar die muziek willen leren.
In de afdeling muziek leer je tijdens het eerste jaar tweemaal per week noten lezen en uitvoeren. Vanaf het tweede jaar kan je starten met een instrument. Speciaal hiervoor opgeleide leraars leren je aan hoe je zo een instrument moet bespelen. In de afdeling Woord kun je éénmaal per week leren om een toneeltje te spelen, gedichtjes te brengen of mooi te leren praten.
Inschrijven kan tijdens de maand september bij de leerkrachten.
De kostprijs van deze muziekopleidingen is slechts €60 euro per jaar voor het eerste gezinslid en39 voor de volgende gezinsleden. Hiervoor kun je een gans schooljaar alle vakken volgen.

Om kinderen en ouders te laten kennismaken met het concept en de werking van deze opleiding organiseert de school op dinsdag 4 september om 19 uur een Open Les.