Pagina's

woensdag 10 december 2014

Wereldoorlog I in Hoegaarden - verslag van het WO I comité van vanavond

12 activiteiten gingen er dit jaar in Hoegaarden door rond het thema Wereldoorlog I.
1 is nog op komst : de Straffe Kostwandeling van Natuurpunt op 21 december in Meldert.
Oud hoofdonderwijzer Robert Schoofs heeft in september 15 klassen van het 4de, 5de en 6de leerjaar rondgeleid op de expo van WO I.

En wat schaft volgend jaar op vlak van herdenking WO I in Hoegaarden?

Permanent zal er via (oude) affiches en artikels in het infoblad duiding gebracht worden bij het leven zoals het was voor de Hoegaardier tijdens WO I.

Voor de rest zal de focus gaan naar 11 november.  We zullen proberen om het enthousiasme van dit jaar voor deelname aan de herdenking te evenaren.  De heemkundige kring bereidt alvast een nieuwe expo voor die we op 11 november zullen openen.  Het thema is : Hoegaardiers aan het front en thuis.
Op 11 november zal de expo de ganse dag kunnen bezocht worden en kan er een woordje uitleg gegeven worden.

Robert Schoofs vertelde op de vergadering over het enthousiasme waarmee de 11 novembervieringen in de jaren vijftig , zestig gebeurden door de scholieren.  Mogelijks bestaan hier nog filmpjes en foto's van. 
Vandaar mijn oproep (zal ook in ons infoblad staan) : We zoeken foto's en filmpjes van vroegere 11 november vieringen om te projecteren op de expo van 11 november.   Heb je materiaal uit die tijd ? Mail dan naar detuinenvanhoegaarden@telenet.be.