Pagina's

woensdag 2 januari 2013

Veel te gebeuren in Hoegaarden in 2013

Op toeristisch vlak is er een 'snoepjestocht' in de maak - ik mag er nog niet te veel over vertellen.  Ook de kunstenwandeling Sousvoir zal weer georganiseerd worden en onze buurtwegen krijgen hun naambordje hopelijk nog voor de zomer.
Dag van het park staat in het teken van de ringslang, het Meldertse troeteldiertje, dat hier en daar zelfs het bos verlaat en in Meldertse tuinen opduikt.  Compleet ongevaarlijk.  Niet doden, maar bellen naar milieudienst of Natuurpunt.   Of een foto nemen en laten zitten waar ze zit.  Ook nog op milieuvlak hoop ik van harte dat de nieuwe provinciale deputatie ons project rond het muurreservaatje (Pastorijstraat) goedkeurt.
Op cultureel vlak zal 2013 vooral in het teken staan van de herdenking van het 1000-jarig jubileum van de veldslag.  De plannen zijn groots.  U hoort er nog van.  Gans het dorp moet meedoen, anders is het feestje niet geslaagd.  Qua jeugd- en culturele infrastructuur zal het nieuwe Paenhuys een grote aanwinst zijn.  Spijtig dat het niet klaar zal zijn voor mijn 50-jarenfeestje in februari.... maar tja, ik ben te vroeg geboren....
Op vlak van Ruimtelijke Ordening zullen we, nu het Ruimtelijk Structuurplan goedgekeurd is, moeten onderzoeken aan welke geplande RUP's we voorrang geven.  Niet alles kan ineens... zoals reeds herhaald... in het leven (en zeker in de politiek) moet je veel geduld hebben.
De dienst communicatie zal werk maken van een voorbereidend onderzoek voor een nieuwe gemeentelijke website.  De huidige bestaat al van voor ik in Hoegaarden woonde (dus meer dan 9 jaar) en is niet geschikt om de mogelijkheden van e-government optimaal te ontwikkelen.  Spijtig dat dat allemaal zoveel geld kost.
De bib zal in 2013 werken rond 'Tatertaal', een nieuw concept om taalvaardigheid bij jonge kinderen te ontwikkelen.  Het project richt zich ook naar onthaalouders en personeel van kinderdagverblijven.