Pagina's

vrijdag 3 januari 2014

PRUP (Provinciaal Ruimtelijk UitvoeringsPlan) Stationsomgeving Tienen : geruststellende berichten

Momenteel loopt de inspraakperiode voor het PRUP Stationsomgeving Tienen.  Burgers kunnen hun mening geven tot 17 februari.  De nota ligt ter inzage zowel op het stadhuis van Tienen als in het gemeentehuis van Hoegaarden (dienst Ruimtelijke Ordening en/of Leefmilieu).

De bereikbaarheid en de parkeermogelijkheden van het station van Tienen zijn zeer belangrijk voor de vele Hoegaardiers die elke dag met de trein naar Leuven of Brussel pendelen.
Het 'deed de ronde' dat door de nieuwe inrichting van de stationsomgeving in Tienen er minder parkeergelegenheid zou zijn.  Uw schepencollege was gealarmeerd door deze berichten en heeft de vraag gesteld aan zowel de provincie (het is een provinciaal RUP) als aan het ontwerpbureau.  We wilden horen OF er minder parkeerplaatsen zouden zijn en zo ja hoeveel minder.
Het antwoord is geruststellend (het zijn er 100 méér tegenover de huidige situatie) :

Op heden zijn er ca 1175 pp op de grote parking aan de achterzijde van het station, en daarnaast ca 375 pp aan de voorzijde. In totaal dus ca 1550 pp.Deze worden vervangen door 1 parkeergebouw met 1650 pp op de plaats van de huidig grote parking (toename met ca 100 pp).   Een uitbreiding met ca 200 pp is mogelijk op langere termijn (na 2025).
Liefhebbers/frequente gebruikers van het station van Tienen kunnen de nota van het PRUP ook digitaal nalezen op :
http://www.lne.be/themas/milieueffectrapportage/inspraak/lopende-inspraakprocedures/kennisgeving%20voor%20op%20website.pdf

Opgelet : dit PRUP zegt niets over het feit of de parking al dan niet betalend wordt.  Dat is weer een andere instantie.  Daarvoor zijn we nog steeds in afwachting van een antwoord.....