Pagina's

woensdag 6 augustus 2014

Hoegaarden doet voor de eerste keer mee met de Week van de Smaak

In samenwerking met Vlaanderen vindt de achtste Week van de Smaak plaats van 13 tot 23 november 2014. De Week van de Smaak is een tiendaags publieksevenement in november rond smaak- en eetcultuur en vindt plaats over heel Vlaanderen en Brussel. Deelnemers (lokale besturen, sociaal-culturele verenigingen, buurtcomités, bibliotheken, scholen, restaurants...) organiseren tijdens de Week van de Smaak activiteiten die te maken hebben met het thema. Met als titel ‘De Duurzame Verbeelding’ draait de Week van de Smaak dit jaar rond duurzame voeding. 
Hoegaarden,  regelmatig laureaat ‘Lekkerste Gemeente’, zal voor de eerste keer deelnemen aan de week van de smaak.   Samen met verenigingen en horeca zullen we, onder leiding van de Tuinen van Hoegaarden,  in de week van de smaak een aantal evenementen organiseren ter promotie van een duurzame voeding.  Onze streekproducten (ook ons bier) zijn getuige van het feit dat je perfect kan koken met een lage ecologische voedselafdruk.   Naast ‘lokaal aankopen’ zal er ook aandacht zijn voor het vermijden van afval, bijvoorbeeld door een wedstrijd recepten met restjes.  Alle Hoegaardiers worden uitgenodigd om hun beste restjesrecept in te sturen.    Ook het bewust en duurzaam winkelen komt aan bod : winkelen met een boodschappenlijstje in plaats van je koelkast vol te proppen en op het einde van de week alles te moeten weggooien. 
Je hoort er meer over in de volgende Info Hoegaarden.   Wil je meedoen met de receptjeswedstrijd, schrijf je recept het dan alvast op om het tijdig aan ons toeristisch infopunt De Tuinen te bezorgen.
Meer info en inspiratie, zoals oa het 'upcycling' idee van op de foto :