Pagina's

vrijdag 29 augustus 2014

Op zoek naar een beeldje van Sint Rochus (voor in de Sint Rochuskapel in Meldert)

Samen met buurtbewoner Karel (Meldert) heb ik gisteren (in de regen) een bezoekje gebracht aan de Sint Rochuskapel in de Keulenstraat.   Karel heeft een zwak voor deze mooie veldkapel (en sinds gisteren ik ook) en wil op eigen kosten en krachten het dak herstellen, liefst samen met een paar andere buurtbewoners.
Onderzoek wijst uit dat de kapel op privégrond staat, meer bepaald op grond van de afstammelingen van het kasteel in Meldert.  Vanzelfsprekend zal eerst hun akkoord gevraagd worden.

Eenmaal het dak in orde is, zal het kapelleke in volle glorie in dit mooie landschap staan.  Alleen.... er ontbreekt nog iets... een beeld !

Al grappend hadden we het gisteren over beelden van onze naamsheilige die we er zouden inzetten.  Voor de heilige Carolus zou dit kunnen, voor mijn naamsheilige (Maria Magdalena) niet, want van een zondares zijn weinig beelden te vinden.   Bovendien was dit voorstel natuurlijk niet ernstig.

WEL ernstig is dat we de St Rochuskapel weer een St Rochusbeeld willen geven.
Heeft er iemand op zolder zo'n beeldje te veel ?  Of weet je er ergens één op een rommelmarkt of op internet staan ?  Laat het mij weten.