Pagina's

dinsdag 2 januari 2018

Hoegaarden Bierdorp - de paters Bogaarden én het Mariadal : 11 feb 14 u

Start to Hoegaarden (1)     in het spoor van de Paters Bogaarden 

zondag 11 februari 14 u  Bijeenkomen aan ingang St Rochuskapel  

Greeter Maria en Zuster Eliane van de St.Rochusvrienden leiden ons rond en tonen ons de mooiste hoekjes van het domein Mariadal.
Wist je dat er in het domein al in 1460 werd gebrouwen door de paters Bogaarden?   En dat Bogaarden eigenlijk mannelijke begijnen zijn ? En wist je dat ook de zusters nog zouden gebrouwen hebben ? 
Wist je dat er in de zomer een hele kolonie Vleermuizen op het domein logeert ?   En heb je al eens goed geluisterd? Naar hoe mooi het gerestaureerde orgel klinkt in de kloosterkapel?   En heb je al eens geproefd....van 'Val Virginal'? En wist je dat die likeur nog door de paters Bogaarden werd gestookt? 

Het domein Mariadal is een verborgen parel met een rijke geschiedenis.  En het is een historische baken in Hoegaarden bierdorp.     Sinds 700 jaar wordt er in Hoegaarden al gebrouwen.  Het Mariadal is de oudste 'gekende' brouwerij. 
#Hoegaardenbierdorp. Kom kijken, luisteren en proeven...Ontdek Hoegaarden door eens een andere bril op te zetten.  'Start to Hoegaarden' is een nieuw initiatief van de greeters  : op regelmatige tijdstippen tonen greeters hun favoriete plekjes aan (nieuwe) inwoners en geïnteresseerden.  Je ziet Hoegaarden eens van een andere kant. 
Meer info : toerisme@gemhoegaarden.be hoegaardengreeters@gmail.com www.hoegaardengreeters.com  
In samenwerking met de Vrienden van Sint-Rochus vzw en orgelist Bruno Bruyninckx