Pagina's

donderdag 18 januari 2018

Leadergroep Hageland ondersteunt ontwikkeling van de regio

Hoegaarden zit al meer dan 10 jaar in de leadergroep van het Hageland.  Leader is het Europees Plattelandsfonds dat voor de échte plattelandsgebieden projecten kan ontwikkelen die de streek ten goede komen.
De laatste vergadering was in 't Paenhuys Hoegaarden, dat een aantal jaren geleden trouwens met leadersteun werd gerenoveerd.
Ook op deze laatste vergadering werden weer heel wat projecten goedgekeurd.  Ook eentje voor Hoegaarden.  De voorzitter van Leader, Monique Swinnen, zal dat bekend maken op een persmoment de komende weken.

Op de foto : de  app Happy Hageland, ook een project van de leadergroep, loopt ondertussen al een aantal weken.   Bedoeling van de app is om het toerisme en de 'beleving' van de streek te promoten.  Je vindt er de toeristische bezienswaardigheden in, de wandelingen, de horeca en middenstand.  Ook de verenigingen kunnen hun werking op die manier promoten.
Download hem zeker op je smartphone en ontdek de streek.

De dames op de foto zijn stuk voor stuk ambassadeurs van het Platteland.  Of kom, laten we het maar zeggen : meisjes 'van den buiten'.