Pagina's

vrijdag 14 februari 2014

Kip met (blikje) Hoegaarden (in de poep)!

Een beetje een vreemd Valentijnsgerechtje eigenlijk.  Ik kwam het tegen toen ik een Hoegaards streekgerecht aan het zoeken was voor een op pensioengaande Aalsterse collega die altijd opschept over haar recept 'Aalsterse vlaai'.  Hier komt nu mijn .....

..... Kip met Hoegaarden

Bereidingswijze


  1. 1 Braadkip voor 2 personen. Braadkip inwrijven met olijfolie. Goed kruiden met kippekruiden. In de poep van de kip een open blikje Hoegaarden steken zodanig dat de kip recht staat. Plaatsen in een ovenvaste schotel met Soloblokjes . Gedurende ongeveer 45 min. op 200 graden laten bakken. Daarna uit oven halen (voorzichtig want blikje is warm). Met de Hoegaarden uit het blikje een lekkere saus maken. Gewoon saus dikken met maizena-express - wat champignons en kruiden naar smaak. Mag ook room bij. De kip in twee snijden - saus overgieten en serveren met o.a. frietjes.
  2. De kip is lekker mals. Laat het jullie smaken.