Pagina's

zaterdag 8 februari 2014

Over de Calebasse de Tirlemont, de Getevallei en nog veel meer moois en lekkers uit de streek

Zeer leerrijke en aangename dag gisteren.  Toerisme, landschap, natuur en landbouw... het blijven mijn favorieten.
Eerst had ik stuurgroep van het grensoverschrijdende Leaderprogramma Hageland, Hesbaye, Haspengouw in Zoutleeuw, altijd in de 3 talen (Nederlands, Frans, Limburgs).  In het najaar loopt het leaderprogramma af maar er staan nog heel wat mooie projectjes op stapel.  In Jodoigne heb je binnenkort de zeer ambitieuze kunstexpo Borderline met deelname van Hoegaardse (en Limburgse) kunstenaars.  Er is ook een groot fruitproject, getrokken vanuit Limburg, waar men veel aandacht aan de Calebasse de Tirlemont zou schenken (foto).
's Avonds op de raad van bestuur van het Regionaal Landschap Zuid-Hageland ging het over het project Getevallei.  Zeer mooie toeristische ontsluiting.  We zouden voor de wandelgids Hagelands Haspengouw, waar het toch allemaal gemeenten aan de Gete zijn, een nieuwe naam willen gebruiken, namelijk 'Getevallei'.  Persoonlijk kan ik mij daar beter in vinden dan in de officiële benaming van de streek.
En.... waar hoort u binnenkort meer over.   Er is iets moois op komst tussen Zoutleeuw en Hoegaarden.  Hoegaarden (nooit een stad geworden) heeft iets wat Zoutleeuw (wel een stad) niet heeft.  Het gaat niet over bier.  Je zal het binnenkort wel in de krant lezen.  We zullen het officieel overhandigen aan Zoutleeuw.