Pagina's

donderdag 28 mei 2009

VOICES Hoegaarden (v)(d)oor KIDS

hier, in dit land van goud
het land van jou en mij
Meer verklap ik niet over de tekst, behalve dat het de aanhef is van de Nederlandse vertaling van de Voices hymne, gecomponeerd door Jeroen D'hoe. De Engelse tekst was prachtig, maar de Nederlandse is nog beter, pure poëzie. Wil je de ganse tekst horen, schrijf dan 20 juni in je agenda.
In de vooravond van Voices op 20 juni zal je de mooiste klanken ooit horen. Want wat is er mooier dan een samenzang van kinderstemmen, die dan ook nog het loflied van ons mooie Hoegaarden bezingen ?
Vandaag werd er in de sporthal door de 2 Hoegaardse lagere scholen samen deze mooie hymne gerepeteerd. En dat in gezelschap van bariton Marc Meersman. En ROB kwam filmen en Het Laatste Nieuws foto's nemen !
Meer dan 500 kinderen, ik zou ze niet tesamen over de vloer willen krijgen. Veel kabaal, tot op het ogenblik dat Marc het startsein voor de hymne geeft, dan zijn het allemaal nachtegaaltjes.
Op 20 juni dus op het echte podium.
Zingende kids mogen gratis binnen (of buiten, want het is op het gemeenteplein) ! Voices for kids is ook Voices door kids.
Dikke proficiat voor de organisatoren Marc en Dirk.
Op de foto's :
- foto 1 :ROB-TV was de klassen al aan het opwachten. Tja, echte zangers komen op TV ! Vanavond kijken!
- foto 2 : Dimi zorgde voor de backing vocals, Dirk genoot van de mooie klanken en onze schepen van onderwijs zag dat het goed was.
- foto 3 : Marc dirigeert en animeert meer dan 500 kids ! Nog meer animatietalent dan nonkel Bob en tante Terry waar ik mijn ganse jeugd fan van was.
Het filmpje van ROB : http://www.nieuwsblad.be/Video/Videoplayer.aspx?VideoId=326177