Pagina's

woensdag 8 september 2010

Ecospanning Hoegaarden : woensdag 15 september

Maar liefst 85% van de Vlamingen rijdt rond met een foutieve bandenspanning. Dit zorgt voor een verhoogd brandstofverbruik en een verminderde grip op het wegdek. Ecolife vzw ontwikkelde Ecospanning, een project dat met behulp van Energiesnoeiers de strijd aangaat tegen overbodig brandstofverbruik en CO2-uitstoot.
Op woensdag 15 september slaat het team Ecospanning zijn tenten op in Hoegaarden. Deze actie is een onderdeel van het gemeentelijk beleid rond energiebesparing, klimaat, mobiliteit en veiligheid.


Elke inwoner van Hoegaarden kan laten checken of de banden van zijn wagen onder de juiste spanning staan. Het team van Energiesnoeiers gaat samen met de bestuurder na wat de correcte bandenspanning is van de auto en meten de bandenspanning. Indien nodig, brengen ze de banden op de juiste spanning.
Kom dus op woensdag 15 september 2010 tussen 11u30 en 15u00 naar de parking van de sporthal De Struysvogel, Tiensestraat 43 te Hoegaarden.
Je kan dan gratis een controle van de bandenspanning laten uitvoeren. De eerste 50 personen die zich aanbieden krijgen daarenboven een bandenspanningsmetertje mee naar huis!
JE VINDT ER MIJ OOK !