Pagina's

vrijdag 16 januari 2015

Hoegaardse harmonieën schrijven geschiedenis in 2015

VML op faceboek :
Door politieke inmenging ontstonden er vanaf 1864 talrijke conflicten tussen de leden van de dorpsharmonie. Dit zorgde ervoor dat vanaf 1896 de katholieken en de liberalen elk hun eigen harmonie hadden in Hoegaarden.”
Dit stukje Hoegaardse geschiedenis is de reden waarom we meer dan 150 jaar na de oprichting nog steeds twee muziekverenigingen vinden in Hoegaarden.
Maar... in 2015 zal er in Hoegaarden geschiedenis geschreven worden.
Door het vertrek van de dirigent bij MGG H...oegaarden en de dirigentwissel en vernieuwingsoperatie bij VML Hoegaarden hebben beide verenigingen besloten om de krachten te bundelen en te werken aan een vernieuwde moderne muziekvereniging in Hoegaarden.
Vanaf maart 2015 zal er een evaluatieperiode starten waarin de VML Harmonie en MGG Harmonie samen gaan repeteren en optredens uitvoeren. Beide verenigingen blijven bestaan en activiteiten buiten de harmonie-afdelingen worden los van de samenwerking verdergezet. Bij een positieve evaluatie zal een traject opgestart worden om tot een fusie van de verenigingen te komen onder een nieuwe moderne naam.

Beide verenigingen hebben de ambitie om in Hoegaarden een hedendaagse muziekvereniging uit te bouwen die steunt op vriendschap, muzikaliteit en jeugdwerking.
De groep komt onder de muzikale leiding van Jeroen Bavin.