vrijdag 16 juni 2017

Wat een opkomst en wat een input op de brainstorm rond Hoegaarden Bierdorp gisteren in de raadzaal


Hagelandse gidsen, greeters, de biergilde van het Paenhuys, de bierorde van de Moutstock, heemkunde, burgers, verenigingen..... We telden ongeveer 50 aanwezigen.  De horeca had het te druk met bier schenken, de terrassen zaten vol.  Geen enkel vrij parkeerplekje meer op het Gemeenteplein. De horeca spreken we nadien nog wel.
De ideeën waren talrijk en meestal origineel en haalbaar.  Ons standpunt is nog steeds : wat de brouwerij, de handelszaken, recreatiebedrijven en verenigingen kunnen doen, laten we door hem doen.  De overheid moet niet doen wat de privé of wat zelfs burgers kunnen doen.  Wij moedigen het private initiatief aan.  
Ik beklaag Line, onze toeristische ambtenaar, die het verslag moet maken.  De flipcharts stonden boordevol.  Met het schepencollege bekijken we wat haalbaar is.  Van de private actoren hopen we dat ze hun ambities waarmaken.
Sfeer en gezelligheid : 10/10 met een spontane afterparty.  Zo gaat dat altijd in Hoegaarden.  Ze dronken er nog één en de wereld zag er NOG beter uit....