Pagina's

woensdag 7 juni 2017

Greeterproject Hoegaarden op de prijsuitreiking van Platteland Plus

De toeristische dienst van Hoegaarden is in de prijzen gevallen met het project 'Wees gegreet in Hoegaarden'.
In Pamel (Roosdaal) werden de geselecteerde projecten woensdag voorgesteld. 'Wees Gegreet in Hoegaarden' is de projecttitel voor de werking rond de greeters.  Greeters zijn inwoners die zo enthousiast zijn  over hun dorp dat ze gratis kleine groepjes bezoekers willen op sleeptouw nemen om hun hun eigen favoriete plekjes in de gemeente te tonen.  Het is een concept dat ontstaan is in New York en momenteel vooral in grote steden wordt toegepast. 

Met deze steun kan er gezorgd worden voor ondersteuning en begeleiding van het greeterproject, voor de communicatie én zal er geïnvesteerd worden in hun vorming.
De jury vond het plattelandsproject innovatief en overdraagbaar naar andere gemeenten.

Ook inwoners van de gemeente zelf kunnen gegreet worden.  Leuk voor nieuwe Hoegaardiers bijvoorbeeld, of voor inwoners die een andere deelgemeente op een originele manier willen ontdekken.

Wil je een greeter boeken ? Laat dit weten via hoegaardengreeters@gmail.com (of rechtstreeks via het mailadres van de greeter dat je op de website vindt.  Momenteel hebben we 15 greeters,  een groepje dat zeker moet volstaan om de bezoekers in Hoegaarden te verwelkomen.

Meer info over het greeterproject : 
http://hoegaardengreeters.be/nl/