Pagina's

woensdag 28 juni 2017

Prachtige modeshow van gepimpte fluohesjes in de Hoegaardse basisscholen.

Met Belgerinkel naar School 2017
Afsluitmoment 28 juni 2017  Persbericht


Sinds 2004 organiseert de gemeente Hoegaarden de actie ‘Met Belgerinkel naar School’.
Met deze actie willen we onze jonge fietsertjes een extra duwtje in de rug geven om met de fiets naar school te komen.
Want fietsen is gezond. Het zet niet alleen de eigen longen open, maar ook die van onze gemeente.
Elke gefietste kilometer zorgt ervoor dat er 200 gram minder CO2 uitgestoten wordt dan wanneer men de wagen had genomen naar school.

Ook dit jaar deden de 3 lagere scholen van Hoegaarden, de Gemeentelijke Basisschool Hoegaarden, Basisschool Mariadal en Speciaal Lager Onderwijs Mariadal, mee. Gedurende 1 maand hebben de leerlingen ijverig van en naar school gefietst en hun kilometers geregistreerd.

In totaal deden 145 leerlingen mee en werden er 256 spaarkaarten binnengeleverd.
Op 1 maand tijd werd er zo 4096 kilometer gefietst (de afstand van aan de Belgische kust tot helemaal in het puntje van de hak van de laars van Italië én terug) en werd er een CO2-besparing gedaan van 819,2 kg CO2.

Om de kinderen te belonen voor hun afgelegde kilometers ging de gemeente langs in de scholen om alle deelnemers een klein cadeautje te geven. Om te benadrukken dat zij hierbij bijdragen aan de CO2 besparing binnen het klimaatactieplan Hoegaarden, kregen ze allemaal een fietsplaatje met de tekst ‘Doe mee voor minder CO2, ik fiets naar school in Hoegaarden’ als dank hiervoor.

Aan het slotmoment werd dit jaar een wedstrijd ‘Pimp je fluohesje’ gekoppeld. Hierbij werd de leerlingen gevraagd om tijdens het slotmoment op 28 juni 2017 hun gepimpte hesjes te showen op de rode loper. Per leerjaar