Pagina's

vrijdag 6 februari 2009

flexibele kinderopvang, per kangoeroe

Voilà. Projectontwikkeling op maat van het lokaal bestuur. Zo noemen we dat op KVLV.
Het project is een combinatie van het experiment dienstencheques kinderopvang, waar Tienen de eerste opgestarte proeftuin van gans Vlaanderen is én het systeem van de gemandateerde voorziening van Landelijke Kinderopvang, dat voor gans de regio vanuit Stekelbees Hoegaarden werd georganiseerd.
Kangoeroe Tienen, zo heet het nieuwe kinderopvangproject van de Stad Tienen en Landelijk Jobcoöperatief. Het initiatief maakt het mogelijk om vanaf één maart kinderoppassers te betalen met dienstencheques.
Schepen Partyka en ikzelf (mét de pet van het werk op) zijn de fiere ouders. Minister Heeren (welzijn) en Vanbrempt (sociale economie) zijn de 2 meters van dit mooie nieuwe kindje. Er werd ook doopsuiker uitgedeeld en er was een heuse babyborrel.
Op de foto's : Hoegaarden was goed vertegenwoordigd. Op foto 1 zie je Jill Boeykens van Stekelbees Hoegaarden, toffe madame uit Outgaarden en Nadine Scheepmans uit Outgaarden, hier met de pet van Kind en Gezin op.
Op foto 2 : schepen Hardiquest en schepen Partyka (de fiere mama die ervoor gezorgd heeft dat de middelen naar Tienen kwamen). Zelf was ik verantwoordelijk voor de projectontwikkeling, goed geholpen door mijn collega's van informatica, layout, boekhouding, enz.
Zo wil ik nog vele kindjes maken.
Het project is vandaag overgedragen aan ons kantoor in Tienen.