Pagina's

zaterdag 29 maart 2014

Karel Sergen (de maker van het gedicht in De Tuinen) doet een oproep aan de 'Hoegaardeniers'

Een jaar of vijf geleden werd er een gedicht in de Tuinen onthuld, van de hand van Karel Sergen (Vlaming in Jodoigne, je komt hem veel tegen in Hoegaarden).  Het was een hele 'histoire' toen met het gedicht, WANT .... onze gemeentelijke administratie had zelf de dichterlijke vrijheid genomen om een woord uit het gedicht aan te passen voor de plakkaat naar de drukker ging. De ambtenaar in kwestie had Hoegaardenier laten aanpassen naar Hoegaardier.   Nochtans was HoeGAARDENier wel zeer toepasselijk en lyrisch  in De Tuinen.  Maar soit, gedrukt is gedrukt en Hoegaardier is blijven staan in plaats van Hoegaardenier.

En nu is er weer nieuws van Karel Sergen.  Ik had er al iets van vernomen op de vernissage van Border-Line in Jodoigne.   Op 27 juni wordt in Geest een (tweetalige ?) overzichtsbundel gepresenteerd van deze dichter en nu vraagt hij het volgende aan ons, Hoegaardeniers :
Marleen, 
Vraag is of je lezers hun favoriet Sergengedicht zouden kiezen en heel kort (zo lang als 1 sms) zouden zeggen waarom. Er is dan kans dat die reactie wordt vertaald in de overzichtsbundel van 27 juni die in Geest wordt gepresenteerd. 
Ik weet dat je een goede en goed gevolgde site hebt en het zou leuk zijn er enkele reacties van Hoegaardeniers uit te kunnen pikken.
Merci!
Karel (0495 846 111)

De site:     vers19842014.wordpress.com