Pagina's

maandag 27 oktober 2014

Eindelijk tijd om mij mentaal voor te bereiden op onze (sociale) handelsmissie naar India

Tijd gevonden om onze reisdocumentatie door te nemen.  Onze visa zijn (na een lijdensweg) in orde geraakt.  Ik wou vooral opzoeken welke muggenspray en ontsmettingszeep ik moest meenemen, maar heb doorgelezen naar welke officiële instanties, economisch en sociaal, we gaan bezoeken én welke projecten.
In Agra, waar één van de zeven wereldwonderen staat, de Taj Mahal, zullen we lunchen in aanwezigheid van een aantal ondernemers en notabelen, waaronder ook de President of Tourism Guild (Toerisme is in Agra de nummer 2 op vlak van werkgelegenheid).  Vanzelfsprekend zal ik het niet nalaten om aan deze President of Tourism wat toeristische documententatie over Hoegaarden te overhandigen.... wat had je gedacht...  In datzelfde gezelschap the President of Shoe Manufactures Association (de schoenenbusinesss is de grootste werkgever op vlak van tewerkstelling in Agra). 
Ook nog the President of the association of Progressive Schools én een Leading business woman, 'running many charitable organisations and a free hospital'.
Vanzelfsprekend gaan we niet alleen vergaderen, we gaan natuurlijk ook heel wat mooie dingen bezichtingen, maar er zal toch de ganse reis een sociaal-economische inslag zijn.  Een aantal andere projecten die we gaan bezoeken zijn Wild Life SOS (foto links), Mother Theresa School (foto rechts) en een heleboel andere.  Bedoeling van de reis is meer leren over CSR (Corporate Social Responsibility - sociaal ondernemen) in India.  India is ondanks zijn armoede een economische grootmacht in opmars.  Op vlak van sociaal ondernemen zouden ze ver staan.  We zullen het zien...