Pagina's

zondag 5 oktober 2014

Landelijke Kinderopvang zoekt onthaalouders (onthaalmoeders m/v), ook in Hoegaarden en ruimere regio

Als onthaalouder vang je baby’s, peuters en eventueel ook kleuters en lagere schoolkinderen op in je eigen woning, in combinatie met je gezin.
Je hebt een warm hart voor kinderen, je kan goed organiseren en je staat open voor overleg en samenwerking met ouders en met Landelijke Kinderopvang.
Een onthaalouder krijgt een fiscaal vrijgestelde kostenvergoeding per dag en per kind, en heeft een eigen sociaal statuut (ziekteverzekering, pensioenopbouw, enz).
Je kan samen met een andere persoon (partner, mama, zus, vriendin,…) opvang aanbieden.
Interesse om onthaalouder te worden? Via onze helpdesk 070/246041 kan je meer informatie krijgen.  Wat veel mensen niet weten, is dat je je werk als onthaalouder mag combineren met bijvoorbeeld een tijdskrediet of met een pensioen.

Kostenvergoeding en sociaal statuut

• aangesloten onthaalouders krijgen van hun dienst een kostenvergoeding per dag per kind. Een deel van vergoeding is bestemd voor de vorming (12u per jaar). 
• Dit bedrag is geen beroepsinkomen en dus niet belastbaar. 
• Er is een vergoeding voor flexibele opvang op een feestdag of op een weekenddag, of voor opvang voor 7 uur ’s morgens en  na 18 uur ’s avonds.
• Een startende onthaalouder krijgt een vergoeding voor installatiekosten. 
• Als kinderen opvangt die meer intensieve zorgen nodig hebben ontvang je een bijkomende vergoeding.
• De onthaalouder aangesloten bij een dienst voor onthaalouders, is onderworpen aan het sociaal statuut voor onthaalouders. Hij/zij bouwt een pensioen op en kan zelf een recht op gezinsbijslag doen ontstaan. De onthaalouder is verzekerd tegen ziekte, arbeidsongeschiktheid, beroepsziekten en arbeidsongevallen. Indien kinderen buiten zijn/haar wil afwezig zijn, krijgt hij/zij van de RVA een opvanguitkering.

Voor de ouders is opvang via onthaalouders zeer interessant omdat de opvang INKOMENSGERELATEERD is.  Het tarief dat je betaalt, is afhankelijk van je inkomen.