Pagina's

vrijdag 31 oktober 2014

Vanaf 1 december : nieuwe dienstverlening aan zorgbehoevenden in Hoegaarden : CADO, in samenwerking met OCMW Hoegaarden

Nu ook in Hoegaarden : CADO, een kleinschalige dagopvang voor thuiswonende hulpbehoevende personen
Oudere en zorgbehoevende personen willen liefst zo lang mogelijk in hun eigen thuisomgeving blijven wonen. Dat kan met de hulp van mantelzorgers, vrijwilligers of thuiszorg. Een CADO biedt de kans aan mantelzorgers om even op adem te komen terwijl u of uw partner, vader of moeder een gezellige tijd doorbrengt in de CADO samen met andere gasten.  Landelijke Thuiszorg opent op 1 december  een CADO-huis in  Hoegaarden.  Een nieuw initiatief in samenwerking met het OCMW.
Hoe ziet een dag eruit?
In CADO doen we samen met andere gasten (4 à 5) dagdagelijkse dingen: ontbijten, koffiekletsen, de afwas doen, de krant lezen, ’s middags koken, kaarten of boodschappen doen. Wij gaan uit van ieders persoonlijke behoeften en mogelijkheden en bieden activiteiten aan in groep of individueel: wandelingen, gezelschapsspelen, knutselen, bakken, daguitstappen……  Onze verzorgenden helpen ook graag bij een ontspannend bad, uw haarverzorging of een hand- en voetmassage.  Zij staan garant voor een goede begeleiding.
Openingsuren en adres
CADO is alle werkdagen open tussen 8.30 en 16.30 uur. De bezoekers kunnen een hele of halve dag gebruik maken van de opvang of enkele uurtjes in de voor- of namiddag.
Adres: Brouwerij Loriersstraat 1-4, 3320 Hoegaarden .  .
Wil u graag meer informatie?  Bel 070/22 88 78 of mail  ameus@ons.be, www.landelijkethuiszorg.be .
CADO is het nieuwste product van de Vlaamse Overheid op vlak van zorgverlening.