Pagina's

woensdag 6 april 2016

En hier is ze dan.... de biermaand van Hoegaarden ! (vervolg vorig bericht)

de 'appetiser' :

13 april om 20:00u: Over brouwer Pïerre Celis en de nieuwe Pierre’s Bock

Chris Bauweraerts (Achouffe) en andere vrienden-brouwers belichten in hun relaties met wijlen Pierre Celis, brouwer van het witbier, ereburger van Hoegaarden. Met degustatie van het testbier Pierre's Bock, gebrouwen door TSTBRW naar een recept van Pierre Celis uit 2007. Deelname is gratis. Locatie: Jeugdhuis 't Paenhuys,
 
De hoofdschotels in de biermaand :
Zondag 24 april: Tentoonstelling over bierrituelen bij ‘die edele orde van den Moutstock’

U kan van 10:00u tot 18:00u in de Grand Cruzaal op de 2de verdieping in het gemeentehuis. kennis maken met ‘die Edele orde van den Moutstock’, deze bier- en brouwersgilde werd in 1560 ter bescherming van het Hoegaards bier opgericht. Kom meer te weten over de rituele biercultus en oude brouwerstradities van de gilde, de geschiedenis, de samenstelling, de klederdracht, de bierwetten en de bierproeven die uitgevoerd worden om in de grote familie van Edelvrouwen en Ridders te worden opgenomen. Kortom een unieke tentoonstelling die u zeker niet mag missen. Gratis toegang.

Zondag 24 april: Open brouwerijdag in ’t Paenhuys

De Hoegaardse bier-en wijngilde van het ‘t Paenhuys nodigt uit om een ambachtelijk brouwproces mee te maken en om van alles wat zich in de dampende brouwketels afspeelt, zintuiglijk te genieten. Laat deze unieke kans niet liggen.

Praktisch:

·         Locatie: ’t Paenhuys, Stoopkensstraat 82 B, 3320 Hoegaarden

·         Reservatie is verplicht: toerisme@gemhoegaarden.be of 016 76 87 52

·         Maximum 5 bezoekers per half uur

·         Bezoek mogelijk vanaf 10:00u

·         Deelname is gratis

Zondag 24 april, 1, 8, 15 en 22 mei: Historische bierwandeling: tussen pot en pint

Kom meer te weten over het biererfgoed van Hoegaarden. Als afsluiter kan u proeven van het heerlijke gerstenat.  Vertrek om 15:00u aan het toeristisch infokantoor. De wandeling is gratis, inschrijven is verplicht.  Dienst vrije tijd, toerisme@gemhoegaarden.be of 016 76 87 52. Deelname is gratis.
(op de foto Meester Guilluy, dé kenner van het biererfgoed in Hoegaarden, in augustus 100 jaar !!)

Zondag 14 mei 2016: Tournee Hageland

Bent u op zoek naar een unieke bierbeleving? Reserveer dan uw plaats op de bus voor een bierrondje in Zuid-Hageland. In het Zwak Moment te Tienen wordt u ontvangen met een lekker biertje om daarna op de bus te stappen richting brouwerij Vissenaken. Stops en proeverijen zijn voorzien in taverne Rufferdinge in Landen en herberg ‘t Nieuwhuys in Hoegaarden. Proef van de typische biersmaken- en kleuren en geniet onderweg van de vertellingen en bierverhalen van de Hagelandse biergenieters. 

Praktisch:

·         Vertrek: Zwak Moment: Minderbroederstraat 16, 3300 Tienen

·         Kostprijs: € 15 per persoon inclusief busrondrit, bezoeken, degustaties en streekhapjes

·         Vooraf reserveren is verplicht: jeanke@hagelandsebiergenieters.be of 0495/26.90.93

·         Bij minder dan 30 deelnemers gaat de activiteit niet door

·         Einde voorzien om 23:00u