Pagina's

dinsdag 31 januari 2017

(Toeristisch) druk voorjaar !

Hieronder is alleen nog maar opgesomd wat de gemeente Hoegaarden zelf organiseert.  Vanzelfsprekend organiseren ook onze verenigingen wandelingen en evenementen.

Het toeristisch seizoen in Hoegaarden begint dit jaar op 2 april met de lente plantenmarkt in De Tuinen.  Veel standhouders, interessante workshops, een rondleiding én met het planten van de apostelbloemen door de apostelen.

9 april : het feest der feesten in Hoegaarden : Palmzondag !!

22 april : Dag van de aarde, met grote zwerfvuilactie.  Misschien niet echt een toeristische activiteit, maar wel heel leuk.  Hopelijk doe je mee met je vereniging of gewoon als burger.

23 april : erfgoeddag (thema zorg) met wandeling. Je leest er meer over in het gemeentelijk infoblad en via de sociale media van de gemeente.

30 april : Bloesemwandeling in Hoksem.  Met workshops, molen- en kerkenbezoek, bloesemlounge,...

In mei is het biermaand in de hele provincie Vlaams-Brabant.  Natuurlijk doet Hoegaarden mee.  Hoegaarden IS bier.
7,14,21, 28 mei en 4 juni : Historische bierwandeling 'Hoegaarden tussen pot en pint'.  Samen met een gids leer je alles over de 40 brouwerijen die hier ooit waren én kan je proeven in 4 cafés.
Vanzelfsprekend kan je nog steeds zonder gids het brouwleerpad afwandelen.  Speciaal in 2017 is de expo van oude bierplakkaten in Brouwerij Celis (Vroente).

En tussendoor zijn er natuurlijk nog de processies (erfgoed !) en kermissen in de deelgemeenten.

Geniet ervan.