Pagina's

woensdag 20 juni 2012

Werkloosheidsbarometer Hoegaarden

Hoegaarden heeft het altijd erg goed gedaan op vlak van werkloosheidsgraad (lage werkloosheid).  Dit is nog steeds het geval. Met onze 5,06% zitten we lager dan het Vlaams-Brabantse gemiddelde (5,20%) en lager dan Vlaanderen.
Maar toch is het laatste nieuws van het VDAB-cijferfront niet zo positief.    De werkloosheidscijfers werden gisteren op het Forum Lokale Werkgelegenheid voor de regio voorgesteld, met detailcijfers voor Hoegaarden : in vergelijking met mei vorig jaar is voor Hoegaarden de werkloosheidsgraad gestegen met 1,21% tegenover een stijging van 0,15% op Vlaams niveau en 0,14% op niveau Vlaams-Brabant.
Een vreemde, onverklaarbare evolutie.  De directie van de VDAB-regio weet er ook niet onmiddellijk een verklaring voor.  Langs de andere kant zien we in Hoegaarden 46 vacatures openstaan op de VDAB-site.  Maar de 'matching' vraag-aanbod is mogelijks niet altijd perfect.  Er is veel tewerkstelling in Hoegaarden (steeds meer en meer) en er komt er ook nog bij door het nieuwe industrieterrein Altenaken, maar het probleem van de matching vraag-aanbod is ingewikkelder dan dat.  De crisis laat zich voelen, zeker ook bij de hoger geschoolde profielen.