Mirjam :
Ik had deze ochtend permanentie in de Wereldwinkel en had een Boliviaanse dame op bezoek. Ze kocht er Pisco (Chili) en gaf me een recept voor aperitief, voor als je een feestje geeft "PISCO SOUR". Ze vertelde erbij dat iedereen dan goed gezind wordt... Let op de verhoudingen :-)
Ik had deze ochtend permanentie in de Wereldwinkel en had een Boliviaanse dame op bezoek. Ze kocht er Pisco (Chili) en gaf me een recept voor aperitief, voor als je een feestje geeft "PISCO SOUR". Ze vertelde erbij dat iedereen dan goed gezind wordt... Let op de verhoudingen :-)
- 0,5 l citroen/limoen (10 citroen en 4 limoen)
- 200 g (riet)suiker (bij het citrussap, mag niet te zuur zijn)
- 4 ijsblokjes (liefst gecrushed)
- 4 ijsblokjes (liefst gecrushed)
- 1 eiwit
- 1 fles Pisco (40°)
Goed mengen (evt blender)
Kaneel over het glas strooien
Persoonlijke opmerking : vorig jaar in Peru dronken we elke avond een Pisco Sour (behalve als we 'op hoogte' waren). Het is super lekker !!