Pagina's

vrijdag 5 juni 2015

Bezorg ons je idee voor het klimaatactieplan van Hoegaarden

In het laatste gemeentelijk infoblad vind je een oproep om mee te denken over welke acties Hoegaarden best uitvoert.  Ook jij als burger kan natuurlijk je steentje bijdragen.

En... we hebben hoog gezelschap.  Ook paus Franciscus roept op tot actie.  Citaat uit the Huffington Post :

In de pauselijke encycliek 'Laudato Sii' zou het principe van ‘integrale ecologie’ centraal staan waarbij ook de sociale dimensie van de ecologie sterk aan bod komt. Het zorgzaam omspringen met de natuur gaat hand in hand met het zorgen voor elkaar. Volgens insiders zou de encycliek van paus Franciscus vooral focussen op de volgende 4 zaken:
1. De universele oproep om beschermers te worden van de leefomgeving als integraal en allesomvattende richtlijn.
2. De zorg voo
r de schepping is inherent aan een deugdzaam leven.
3. Het is noodzakelijk om zorg te dragen voor wat we koesteren en vereren
4. Een vernieuwde, mondiale solidariteit is de sleutelwaarde in de zoektocht naar het gemeenschappelijk goede.

Samengevat zal paus Franciscus oproepen tot revolutie, geen gewelddadige revolutie, maar "een revolutie van tederheid, een revolutie van het hart." Tedere solidariteit moet niet alleen gericht zijn op de armen, maar ook op de aarde zelf. Zowel de armen als de aarde zijn uitgebuit. Beide zijn gecorrumpeerd.
bron: http://www.huffingtonpost.com/…/pope-francis-integral-eco_b…

Half deze maand ga ik met mijn moeder naar Rome, onder andere ook naar Vatikaanstad.  Helaas vrees ik dat het 'not done' is om bij de paus zo maar even binnen te lopen om over het klimaat van gedachte te wisselen.  Zou ik hem een twitterbericht sturen als ik in de buurt ben??