Pagina's

woensdag 1 juli 2009

Europees kluwen

De Tuinen van Hoegaarden hebben een paar maand geleden bericht gekregen dat hun Europees project goedgekeurd was. We werken hiervoor samen met partners uit alle regio's van het Maas-Rijn gebied.
Om wijs te raken uit de (vele) paperassen was er vandaag een bijeenkomst in het provinciehuis van Hasselt.
Frans, Duits en Nederlands door elkaar. Er was zelfs spraakverwarring tussen de Vlamingen en de Nederlanders. 'Semester' blijkt een onbestaand woord te zijn in Nederland.
En wat ik niet begrijp in ons eengemaakt Europa, dat is dat de aanbestedingsregels nog zo verschillen per land. In België moet een openbaar bestuur 3 prijzen vragen vanaf 5500 euro, in Nederland daarentegen slechts vanaf 70.000 euro.
De foto's dateren van de persconferentie een paar maand geleden in aanwezigheid van onze Belgisch-Limburgse partner Park Natuur en Cultuur uit Hasselt.
Geert en Carolien zullen zeer veel werk hebben met het project Bio-ecologica.
Het voordeel is : bij Interregprojecten ben je altijd een beetje op taalkamp. We spreken Nederlands, Duits en Frans, maar uiteindelijk is Engels de enige taal die de partners simultaan begrijpen. Als er altijd zou moeten vertaald worden, duren de vergaderingen 2 keer zo lang.