Pagina's

zaterdag 7 juli 2012

Buurten op den Buiten - misschien krijg je er wel subsidies voor ?


VLM en Koning Boudewijnstichting lanceren projectoproep "buurten op den buiten".

Iedereen die een goed idee of project heeft die het leven in zijn of haar buurt of dorp op het platteland aangenamer maakt, kan daarvoor tot 5000 euro ondersteuning krijgen.

De Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij lanceren op maandag 2 juli een oproep met de naam ‘Buurten op den Buiten’.

In de oproep Buurten op den Buiten staat participatie van bewoners centraal staan. Voor vele bewoners is zo'n project de eerste maal dat ze zich concreet inzetten voor hun eigen dorp of buurt. 


Waarvoor?
Om de steun te krijgen zijn er een aantal criteria, zo is het belangrijk dat men iets doet dat de hele buurt of dorp ten goede komt en dat er zoveel mogelijk bewoners, op een duurzame manier, bij betrokken worden. De oproep is specifiek gericht op projecten in landelijke gebieden.
Voorbeelden van projecten zijn: de uitbouw van een ontmoetingsruimte, het heraanleggen, verfraaien en onderhouden van een pleintje, het in ere herstellen van oude tradities uit het dorp of de buurt (een processie of oude volksspelen), het maken van een buurt- of dorpskrant. Alles wat bewoners samen doen en de buurt ten goede komt, komt in aanmerking.

Voor wie?
De oproep richt zich tot bewonersgroepen, verenigingen en lokale besturen die een blijvende dynamiek onder de bewoners op gang willen brengen.

Hoeveel?
Voor een periode van 3 jaar zullen de KBS en de VLM jaarlijks elk 100.000 euro, samen dus 200.000 euro ter beschikking stellen ter ondersteuning van projecten Buurten op den Buiten.
De maximale financiële steun per project bedraagt 5000 euro.


Meer info?